Sporttema bruger cookies for at sikre, at din oplevelse er så god som muligt. Klik på OK for at acceptere. Læs mere
Ok

Lene

Kost & Træningstips - Lene

 Træningstips fra Lene


Når det er tid til at træne, er der ikke tid til det. Mange stressede piger genkender dette: Meget at gøre på arbejdspladsen, lidt for meget usunde spisevaner og lidt dårlig samvittighed, fordi du ikke har tid derhjemme. Måske prioriterer du træning i den stressede hverdag eller måske ikke? Uanset hvad skal du sørge for at træne med god samvittighed. Du skal have det godt med det, og du kan gøre det, enten ved at kombinere træningen med noget andet (som at tage børnene med på en udflugt eller se dit yndlings program på tv, mens du træner derhjemme og børnene sover). Hvis du træner hjemme, gør du træningen effektiv.
Kost er jokeren i et godt træningsprogram. Det er en lille kunst i sig selv at afbalancere dit eget blodsukker. Du mestrer den kunst, let ved at være opmærksom på, hvad du stopper i dig. Masser af væske er måske det vigtigste for en krop i aktivitet, og vand er ofte det bedste. Efter træning er det smart at få kulhydrater og proteiner. De langsomme kulhydrater, som du f.eks. finder i rug, mørkt brød og grøntsager, hjælper med at forhindre, at dit blodsukker stikker af. Proteiner er byggesten for musklerne, og du får proteiner i dig ved at spise æg, fisk, kylling og andet (helst magert) kød.
Lav dit eget cirkeltræningsprogram Øvelserne kan være mange. Det vigtigste er, at du laver noget, der er sjovt og varieret. Det er kombinationen, der giver dig både fitness og styrke. Du er velkommen til at løbe, tage 10-12 gentagelser af push-ups / sit-ups / træning med vægte og høje knæløft. Alt hvad du behøver er et sjippetov, træningsbånd, måtte og måske et par push-up barer. En ribbe fungerer også perfekt, og du har en opsætning til en rimelig pris. Hvis du regelmæssigt foretager en halv times opvarmning, en halv times effektiv træning og masser af tid til rehabilitering bagefter, har du gjort din krop en tjeneste. Faktisk er der mange i dette land, der oplever at de ikke har mulighed for at komme til et fitnesscenter, og mange har heller ikke lyst til det. Så er hjemmetræning et godt alternativ. Hjemmetræning kan være lige så varieret, som du gør det. I dette magasin finder du mange tip. Hvis du har muligheden, vil jeg anbefale, at du har forbindelse til et fitnesscenter i dit hjemmemiljø, både for at være sikker på at du træner på den rigtige måde og også for den sociale del af træningen. Brug den kompetence, centret besidder. Nogle tilbyder også personlige trænere, der kan give dig en skræddersyet træningsplan, som du også kan bruge de dage, du træner hjemme alene.